Fors besparen met LED

Veld- of baanverlichting is voor de meeste sportverenigingen veruit de grootste energieverbruiker en kostenpost. Traditionele (conventionele) verlichting verbruikt erg veel energie en is niet flexibel in gebruik. LED veld- of baanverlichting is het moderne alternatief.  Double Lux Lighting helpt uw vereniging graag bij de oriëntatie op en realisatie van LED verlichting. U kunt bij ons terecht voor een heldere berekening waaruit blijkt of het vervangen van uw huidige armaturen door LED-armaturen economisch verantwoord is.

De voordelen van LED veld- of baanverlichting

Ledverlichting is de meest moderne en energiezuinige verlichting van dit moment en biedt o.a. de volgende voordelen:

  • Energiezuinig
  • Langere levensduur
  • Direct op volle lichtsterkte
  • Toepasbaar op de aanwezige infrastructuur
  • Onbeperkt aan- en uitschakelen
  • Statische besparing: een LED-armatuur heeft een lager wattage
  • Dynamische besparing: besparing door flexibiliteit in gebruik

Gecertificeerde lichtberekeningen

Double Lux Lighting ziet te vaak onjuiste lichtberekeningen en berekeningen van de terugverdientijd voorbij komen. De lichtberekeningen die Double Lux Lighting maakt zijn geaccrediteerd en gecertificeerd. Zodoende is gegarandeerd dat de lichtberekening die Double Lux Lighting voor u maakt te allen tijde juist is en neemt u besluiten op basis van juiste gegevens.

Double Lux Lighting krijgt vaak de vraag van sportverenigingen hoe zij de energielasten voor de kleedkamers en de kantines naar beneden kunnen brengen met steun van de gemeente. De kleedaccommodaties zijn namelijk eigendom van de gemeente en de verenigingen onderhouden o.a. de technische installatie. Door duurzaamheidsmaatregelen, zoals LED verlichting, gebruiken zij minder stroom en zijn er minder kosten. Het geld voor de voorfinanciering van LED is vaak (te) hoog voor verenigingen. De wethouders Duurzaamheid en Sport hebben elkaar gevonden in deze stap. De gemeente gaat namelijk de sportverenigingen financieel helpen.

Bent u benieuwd of LED veldverlichting interessant is voor uw vereniging?