Double Lux Lighting maakt met DIALux software lichtcalculaties voor uw project om zo te berekenen hoeveel armaturen van welk type er nodig zijn om het gewenste lichtniveau te bereiken. Een lichtniveau dat past bij uw wensen en (wettelijke) eisen voor verschillende projecten zoals stallen, hallen, kantoren en retail. Double Lux Lighting is gespecialiseerd in armaturen die energiezuinig en duurzaam zijn.

Natuurlijk is licht in veel projecten meer dan voldoen aan een (NEN)norm, licht als vierde dimensie van architectuur verandert de beleving van elke ruimte. Licht maakt zichtbaar, stuurt het oog, geeft sfeer en kan zo toegepast worden dat ruimten aangenaam en leefbaar zijn.

Zo berekenen we op basis van onderzoeksgegevens van Universiteit Wageningen de ideale lichthoeveelheid in uw stal om zowel dierenwelzijn als bijvoorbeeld de melkproductie te bevorderen.

Ryanair heeft in haar hangars op basis van onze lichtcalculaties de overstap gemaakt van armaturen met metaalhalide lichtbronnen naar energiezuinige LED armaturen om zo meer dan 50% stroom te besparen!

In een kantoor is het belangrijk om licht te realiseren dat de mensen die er werken optimaal ondersteunt bij hun visueel (inspannende) taak. Wij baseren onze lichtcalculaties op de uitgangspunten van NEN-EN 12464-1 voor werkplekverlichting en houden rekening met specifieke esthetische eisen van opdrachtgever of architect.

In retail projecten moet de toegepaste verlichting het winkelconcept ondersteunen en versterken. Het gecreëerde lichtbeeld moet samen met het winkelinterieur en -exterieur een duidelijke boodschap uitstralen naar het winkelend publiek om zo de te verkopen producten optimaal onder de aandacht te brengen.

In veel projecten is licht niet alleen iets dat aan- of uitgeschakeld kan worden! Door het toepassen van slimme regeltechniek, denk bijvoorbeeld aan daglichtregeling of aanwezigheidsdetectie, kan er veel bespaard worden op energiekosten. Ook is het mogelijk om met één verlichtingsinstallatie verschillende sfeerbeelden te realiseren door de intensiteit en kleurtemperatuur van het licht van de armaturen af te stemmen op de verschillende behoeften van gebruikers van een ruimte.

Double Lux Lighting adviseert, onafhankelijk van merk of leverancier, vanuit een degelijke onderbouwing met een lichtcalculatie en een overzicht van de energiebehoefte, of in bestaande projecten van de te realiseren energiebesparing. Op basis van uw aangeleverde tekeningen of een bezoek aan uw bedrijf gaan onze lichtadviseurs graag met u in gesprek over licht en verlichting.