Wat wij voor u kunnen betekenen met de Energie-investeringsaftrek (EIA)

  • Wij kunnen binnen uw bedrijf een kosteloze energiescan op locatie (ten behoeve van de verlichting) en een inventarisatie van de huidige conventionele verlichting uitvoeren. In de vrijblijvende offerte wordt dan nauwkeurig aangegeven wat de eventuele investering, de energiebesparing (ROI) en de hoogte van de subsidie zal worden.
  • Wij kunnen voor u het hele traject van aanvraag en afwikkeling van de EIA-subsidie per project begeleiden tegen een kostprijs van € 275,- excl. Btw.

Wie komen er in aanmerking voor een subsidie?

Alle ondernemers die in Nederland belastingplichtig zijn voor inkomsten- of vennootschapsbelasting, kunnen in principe in aanmerking komen voor EIA. Uiteraard moet u dan wel investeren in een bedrijfsmiddel dat aan bepaalde wettelijk vastgestelde energieprestatie-eisen voldoet. Tevens moet u er rekening mee houden dat u de EIA kunt toepassen op de aanschaf- of voortbrengingskosten (daarbij inbegrepen de eventuele montagekosten en de kosten van een energieadvies) van de bedrijfsmiddelen die aan de energieprestatie-eisen voldoen. Per kalenderjaar moet er in totaal ten minste € 2.500,- aan energiebesparende middelen in de onderneming worden geïnvesteerd.

Vanaf 2021 wordt er met de EIA niet meer gerekend met het aantal lumen per watt (125 lm/w minimaal), maar wordt gekeken naar de levensduurcriteria.

Ook Nieuw in 2021: niet alleen LED renovatie in bestaande gebouwen maar ook nieuwbouwprojecten vallen vanaf 2021 weer onder de nieuwe subsidie regelingen.

Waar moeten de armaturen aan voldoen?

Veel van onze industriële armaturen voldoen aan de criteria van de EIA.
Armaturen moeten minimaal voldoen aan levensduurcriteria L90 B50. Zie onderstaand, de officiële voorwaarden; code 210506.

4.2.C.

  1. LED-verlichtingssysteem voor verlichting in of bij bestaande bedrijfsgebouwen, en bestaande uit: LED-verlichtingsarmaturen met een geïntegreerde, niet uitwisselbare LED-lichtbron, die voldoen aan de levensduurcriteria L90B50 of hoger.
  2. Hierbij geldt dat:
  • De opgegeven criteria gelden bij een minimale levensduur van de armaturen van 50.000 uur en tq=25 °C en gemeten dienen te zijn conform LM-80 protocol, TM21 en NEN-EN-IEC 62722-2-1: 2016 of gelijkwaardige normen/protocollen;
  • Metingen op grond van LM-80-08, TM21 en NEN-EN-IEC 62722-2-1:2016 of gelijkwaardige protocollen, verricht dienen te worden door geaccrediteerde instellingen, waarbij elektrische- en fotometrische metingen specifiek in de accreditatie-scope van betreffende instelling dienen te zijn opgenomen;
  • Het maximum investeringsbedrag dat voor energie-investeringsaftrek in aanmerking komt bedraagt € 1.000,- per armatuur (≥L90);
  • Uitwisselbare LED-lichtbronnen, zoals LED-buizen, zijn uitgesloten van energie-investeringsaftrek.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.