• 1989

  Tjark Klasens richt Scandinavia Trading op en verkoopt alumminium reflectoren voor TL armaturen vanuit zijn woning aan de Oude Schans 17 in Delfzijl.

  website oude schans

 • 1993

  Broer Harry Klasens doet zijn intrede in het bedrijf als financieel directeur/CFO. Samen richten de broers  het bedrijf  Klasens Reflektoren GmbH op. Standplaats Düsseldorf. Van hieruit proberen we de Duitse markt van energiebesparende verlichting te voorzien.

  website dusseldorf

 • 1992 – 1997

  Scandinavia Trading verhuist van Delfzijl naar Appingedam. Eerst naar de Fazantstraat en op 1 januari 1997 betrekken we ons kantoor in het historisch centrum van Appingedam. In de Oude Rechtbank concentreren we ons op de Nederlandse markt voor energiezuinige verlichting.

  Website Oude Rechtbank

 • 2000

  Aankoop van een spiksplinternieuw kantoor aan de Nijverheidsweg 2 in Appingedam. Op het industrieterrein “de Woldweg” denken we te kunnen groeien. Kantoor en magazijnen bevinden zich nu op dezelfde plek. We doen projecten in heel Nederland, vnl. in de randstad en het zuiden.

  kantoor-appingedam

 • 2009

  De crisis kondigt zich onverbiddelijk aan…Bedrijven sluiten of kondigen een investeringsstop aan. Door alle zeilen bij te zetten en een andere koers te varen proberen we de neergaande lijn om te buigen naar een opgaande. We verkopen ons eerste LED armatuur! De innovatieve LED techniek biedt kansen voor onze opdrachtgevers op het gebied van lichttechniek en energiebesparing. We veranderen de naam Scandinavia Trading langzaam in Double Lux Lighting. Méér licht, minder kosten blijft de slogan.

  Website LED

 • 2013

  Double Lux Lighting verzorgt nu ook lichtberekeningen! Marije Bouwhuis, lichtadviseur, maakt met behulp van de DiaLUX software professionele lichtberekeningen voor projecten die inzicht geven in lichtniveau, lichtbeleving en energieverbruik. We krijgen onze eerste grote order van Ryanair Ltd.

  Website Dialux

 • 2014

  De éénmanszaak Scandinavia Trading – Double Lux Lighting wordt omgezet in een holding (Scandinavia Trading BV) en 3 werkmaatschappijen: Double Lux Lighting BV, Double Lux Lighting UK BV, Double Lux Lighting Germany BV. Ca. 50% van de omzet valt onder de noemer export.

  website Holding

 • 2015

  We winnen de DamSTER! Een waarderingsprijs die wordt uitgereikt door de gemeente Appingedam. De prijs, bestaande uit een kunstwerk gemaakt door Kés Aerts en een oorkonde wordt toegekend in de categorie Bedrijf omdat Double Lux Lighting een grote speler op de Europese markt is geworden!

  Website damSTER

   

  In november 2015 ontvingen we een FD Gazellen Award. Een award toegekend en uitgereikt door het Financieele Dagblad. Double Lux Lighting BV behoort over de boekjaren 2012, 2013 en 2014 tot de snelst groeiende Nederlandse bedrijven en laat een structurele, gezonde ontwikkeling van de omzet en de winst zien!

  fd_gaz_2015

 • 2015

  Wybren Jorritsma komt ons team versterken; een duizendpoot die zijn kennis van licht en met name lichttechniek en installatietechniek breed inzet binnen Double Lux Lighting BV.

 • 2016

  Ons werkgebied strekt zich uit over de hele wereld. We verkopen LED verlichting van Delfzijl tot Saudi Arabië en zelfs in Guadeloupe weten ze ons te vinden. Sinds Juni 2016 is onze nieuwe website (inmiddels al de derde) in de lucht.

  website worldmap

  In oktober 2016 ontvingen we weer een FD Gazellen Award. Een award toegekend en uitgereikt door het Financieele Dagblad. Double Lux Lighting BV behoort tot de snelst groeiende Nederlandse bedrijven en laat een structurele, gezonde ontwikkeling van de omzet en de winst zien!

  fd_gaz_2016

 • 2018-2019

  Deelname aan diverse beurzen in binnen – en buitenland, waaronder:

  – Led Expo Den Bosch 2018

  – Light & Building Frankfurt 2018

  – Elektrotechnik Dortmund 2019

  – Vakbeurs Facilitair Utrecht 2019

   

Load More