Ierse vliegtuigmaatschappij kiest opnieuw voor Double Lux Lighting BVNa Frankfurt en London nu ook LED verlichting in Hangars op Airports Bremen en Glasgow.

Het Ierse Ryanair heeft voor zijn vliegtuighangars opnieuw gekozen voor het nieuwe LED verlichtingssysteem van Double Lux Lighting BV uit Appingedam (Groningen). Eerder dit jaar werden aan de bekende prijsvechter al LED lampen geleverd en gemonteerd in Frankfurt (Hahn) en London (Stansted) Airport.

De Ieren die bekend staan om hun zuinigheid, (net zoals de Groningers trouwens: “Daarom matchen we ook zo goed”) besparen met dit type LED armatuur van 300 Watt minimaal 60% op de energiekosten (Vroeger werden in dezelfde hangars 1000 Watt conventionele lampen toegepast). De terugverdientijd ligt lager dan 2 jaar.

300 Watt LED armaturen

Het gaat om 300 Watt LED armaturen die in Nederland zijn ontwikkeld, met een speciale daglicht kleur zodat de monteurs ook ’s avonds en ’s nachts optimaal kunnen doorwerken. Met een lichtopbrengst van 500 Lux op de werkplekken is het in optimale conditie houden van de vliegtuigen gegarandeerd. 500 Lux is een normering die normaal voor bijvoorbeeld kantoorwerkplekken geldt, en geldt als een extreem hoge waarde voor loodsen en maintenance.

“Groen en duurzaam is prachtig, maar het draait natuurlijk allemaal om de centjes en een snelle terugverdientijd”. “Wij garanderen op al onze projecten een terugverdientijd korter dan 3 jaar. Anders adviseren we geen LED investering.”: aldus Tjark Klasens, directeur-eigenaar van Double Lux Lighting bv.

Ryanair is met eigen hangars op 51 Airports in Europa vertegenwoordigd. Met binnenkort meer dan 425 vliegtuigen is Ryanair veruit de grootste vliegtuigmaatschappij van Europa.
Double Lux Lighting, in 1989 opgezet als éénmanszaak in Delfzijl, richt zich op energiebesparende lichttechniek. Men werkt met slechts drie medewerkers aan lichtplanning voor bedrijven en levert LED armaturen aan handel en industrie . “We doen het hele traject voor Ryanair: van lichtplanning tot en met de installatie in de hangars”: vervolgt Klasens. “Voor ons als klein bedrijf betekent een opdrachtgever als Ryanair een grote eer, een enorme erkenning, en zijn de opdrachten zeer lucratief.” “Een betere combinatie bestaat niet.”

“Op het gebied van industriële verlichting kunnen wij iedere klus aan”

“Zo hebben we dit jaar ook het nieuwe BLOKKER hoofdkantoor in Amsterdam in opdracht gekregen.” Inmiddels is deze opgeleverd en geheel van LED verlichting voorzien. “En is bijvoorbeeld een beleggingspand van STAALBANKIERS in Veldhoven zojuist in het licht gezet en succesvol afgerond.”

Directeur- eigenaar Tjark Klasens verwacht de komende tijd te groeien naar 6 – 10 arbeidsplaatsen.

“De crisis heeft ons in het begin ver teruggeworpen maar we zijn nu door een verandering van koers sterker dan ooit.” “En verdienen geld met LED producten die we 3 jaar geleden nog niet kenden.” “50% van de omzet komt uit Nederland en 50% uit het buitenland.” “Export blijft een cruciale factor bij succesvol ondernemen, de Nederlandse markt is nog steeds zwak.”

‘Think big, act global and stay small.’ Dat is het credo van het bedrijf.

“Een no-nonsense aanpak en lage overheadkosten dat is (het enige) wat Ryanair Ltd en Double Lux Lighting BV gemeen hebben”. “Zij (Ryanair) met een omzet van ca. 500 mln per maand en wij die daar iets langer over doen…”: besluit Klasens tenslotte.