saudiaNa het Ierse Ryanair heeft ook SAUDI AIRLINES (SAUDIA) voor zijn thuishaven in Jeddah (King Abdulaziz International Airport) voor Double Lux Lighting uit Appingedam gekozen. Het verlichtingssysteem komt in speciale “docks” waar vliegtuigen worden onderhouden en hun maintenance krijgen. Het gaat in eerste instantie om meer dan 1000 armaturen die allemaal Atex (explosiebeveiliging) uitgevoerd dienen te worden.

Double Lux Lighting BV, in 1989 opgezet als éénmanszaak in Delfzijl, richt zich op energiebesparende lichttechniek. Men werkt met slechts 4 medewerkers aan lichtplanning voor bedrijven en levert LED armaturen aan handel en industrie. Specialisatie is er op het gebied van fabriekshallen, veestallen, winkels, en kantoren.
LED is de revolutie op verlichtingsgebied, en levert minimaal een 50% besparing op de energiekosten. “Wij zijn als professioneel verlichtingsbedrijf iedere dag bezig met grote en kleine projecten. Lichtplanning en no-nonsense service en garantie zijn kwaliteiten die ons onderscheiden van andere aanbieders.
logo
“Binnen 5 jaar worden er alleen nog LED lampen verkocht” aldus de voorspelling van Tjark Klasens, directeur van Double Lux Lighting BV.

King Abdulaziz International Airport (KAIA)

saudia3
(Arabic: مطار الملك عبدالعزيز الدولي‎) is een vliegveld dat 19 km ten noorden van Jeddah/Saudi Arabië ligt. Het is genoemd naar King Abdulaziz Al Saud. Het is de derde luchthaven van Saudi Arabië met een capaciteit van zo’n 80 miljoen passagiers per jaar.